onsdag 23. mars 2011

Jonas i Jungelen

Vi har seilt tilbake til midten av nittitallet, og vi har landet i hagen foran det gule huset på Mæhlumsløkka. Det er tidlig morgen, men alle de fire barna som bor i huset er allerede våkne, inkludert den soveglade storesøsteren Mie 11 år, som ellers pleier å sove til langt på dag når hun kan. Nå sitter de ute på verandaen hele gjengen, og når vi går nærmere ser vi at de holder hver sin bittelille kattunge i fanget.

Det er katten vår, Mina, som har fått sitt aller første kull, og hun har planlagt dette så nøye at det ble akkurat fire kattunger - en til hver av oss! Vi kaller dem Pelle, Pinki, Emma og Gråpus, og er i himmelen alle mann. Vi vet godt at det ikke er alle barn som er så heldige å få eie et eget dyr, for vi har nemlig lest boka om Jonas i jungelen av Hogne Moe.


Jonas er en liten gutt som mer enn alt annet her i verden ønsker seg et dyr. Uheldigvis er han fryktelig allergisk, og pappa'n hans sier at det ikke er godt for lille Jonas å være sammen med dyr i det hele tatt. "Tenk å eie sitt eget dyr - det ville være et eventyr!" synger lille Jonas på kassetten som hører med boka.

For historien om Jonas i jungelen er et syngespill, og det som skjer er at hele rommet til Jonas plutselig blir til en jungel full av alle mulige dyr! Jonas seiler gjennom jungelen i senga si, og får møte apekatter og løver og skilpadder og alt mulig. Vi fire i søskenflokken i det gule huset kan alle sangene på rams, vi hører på kassetten i bilen og synger av full hals.

Men akkurat nå sitter vi ganske stille ute på verandaen og kjenner at vi er så heldige, så heldige, for vi har hvert vårt lille, varme nøste i fanget. Så spinner Tidsmaskinen rundt, og vips! så er vi tilbake i 2011, og en melding på skjermen forteller at det innebygde Spotify-verktøyet har funnet alle sangene om Jonas i jungelen. Trykk på spillelisten under for å synge med!


1 kommentar:

  1. "Daniel Doppsko"!

    Och selvsagt "Skrotnisse och hans vänner"

    SvarSlett

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...