tirsdag 22. mars 2011

Ole, Dole og Doffen på eventyr

Vi spinner bakover i tid og lander mykt i sofaen hjemme hos Mie. Foran oss på gulvet sitter et bustete morgenhode i sakkosekken, med fjernkontrollen i fanget. Vi skjønner raskt at vi har landet på en lørdagsmorgen et sted mot slutten av åttitallet, for Mie ca 5 år har stått opp grytidlig for å se på Disney på TV3.


Serien om Ole, Dole og Doffen på eventyr er på denne tiden noe av det morsomste som går på TV, synes jeg. Her møter vi Onkel Skrue med pengebingen full av gullmynter, og vi får være med Ole, Dole og Doffen på forskjellige oppdrag.

Som oftest er det Onkel Skrue som drar i gang en eller annen vanvittig ekspedisjon, gjerne for å finne eldgamle skatter i fjerntliggende strøk.


Guttene reiser ikke alene, de har for eksempel ofte med seg Nebby, som er barnebarnet til Onkel Skrues tjenestepike. Onkel Skrue er forresten også med.


Ofte trengs det innviklede og kompliserte oppfinnelser for at ekspedisjonen skal lykkes, og da er Petter Smart god å ha. Med god hjelp av Lille Hjelper finner han opp hva det måtte være, men det er ikke alltid oppfinnelsene virker som de skal. Onkel Skrue har selvsagt også en egen pilot, Rotor McKvakk, som lever etter mottoet "Hvis det har vinger, så kan jeg styrte det!" Roto McKvakk får ekspedisjonsgjengen stadig opp i trøbbel.På oppdragene sine må Ole, Dole og Doffen ofte hanskes med alskens kriminelle, som den utspekulerte Magica fra Tryll og den ikke så alt for skarpe B-gjengen:Nå er klokken slagen, og introen til Ole, Dole og Doffen på eventyr ruller over skjermen. "Kom bli med til Andeby, møt en kjenning! Skrue, Donald, folk og dyr byr på spenning!". Mie nynner med fra sakkosekken, og vi setter oss godt til rette i sofaen alle mann. Dette vil vi ikke gå glipp av for alt i verden!

2 kommentarer:

  1. konge! jeg har faktisk alle hundre episodene + ducktales - the movie! :)

    SvarSlett
  2. Ups, dårlig research fra meg. Ser at du likevel har skrevet en artikkel om 90-tallets beste tegneserie (på høyde med Turtlesfilmene).
    Var nok litt for rask på avtrekkeren der. Men vil likevel ha en artikkel om Darkwing Duck. "La oss blii, faaarlige!"

    Tyler Durden

    SvarSlett

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...