fredag 25. februar 2011

Løvenes Konge og Disneys Klistremerkealbum

Vi har tastet inn 1994 i Tidsmaskinens årstuner, og lander på en tilfeldig ettermiddag utenfor Sagatun Kino på Hamar. Det er lang kø utenfor, og vi oppdager raskt at de fleste i køen er barn. Bak glassruten på den ene veggen henger en stor plakat vi kjenner igjen, og vi skjønner med én gang at det er Disneys nye helaftens tegnefilm, Løvenes Konge, som har premiære.


Jeg står i køen med pappa og lillesøster Kine. Vi er ti og syv år gamle (ikke pappa altså, han er 35) og har gledet oss i mange dager til å se denne filmen på kino - pappa minst like mye som oss. 


Åh, søte Simba!


Æsj, slemme Skar! Og stakkars Mufasa!


"Det er en problemfri filosofi: Hakuna Matata!"

Alle våre skyhøye forventninger innfris, og når vi kommer ut av kinosalen noen timer senere er vi begge helfrelst. Løvenes Konge er den beste filmen vi har sett! Noen dager senere finner vi ut at de selger klistremerkealbum med tilhørende klistremerker på butikken. Sånne vi ha!


Det kribler så herlig i magen når Kine og jeg endelig får kjøpe hvert vårt Løvenes Konge- album på butikken. Albumet er så blankt og glatt utenpå, og lukter rykende ferskt magasin. Vi kjøper også noen pakker med klistremerker, og spenningen er nesten ikke til å holde ut når vi åpner dem. Vil pakken inneholde et av de spesielle, gjennomsiktige klistremerkene denne gangen?


Vi limer inn klistremerkene i albumene våre og bytter de vi har fler av med hverandre. Himmel og hav, hva holdt vi egentlig på med før vi oppdaget denne herligheten? I flere uker er hele vår verden fylt av blanke albumsider som stadig blir fullere og fullere av klistremerker, og bunken med "doble" klistremerker vokser og vokser. Samledillaen har spredt seg raskt, og snart holder alle jeg kjenner på med Løvenes Konge- albumet.


Seksten år senere, i 2011, auksjoneres Disneys klistremerkealbum fra Panini på internett over en lav sko, til samle-entusiastenes store glede.

(Bilder fra Google)

. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...