søndag 15. mai 2011

Portveien 2

Det er en lun sensommerdag i 1989, sommerhimmelen har lette aftensskyer og trekronene vaier umerkelig i den rolige vinden. Hjemme hos Mie 5år og Kine 2år er det klart for dagens høydepunkt: barne-tv. De har funnet frem dyne og pute, og har myke joggedresser (one piece!) på. 


Mie og Kine sitter i sakkosekken i det Tidsmaskinen spinner ut av intet rett foran dem. Det er rart med barn, de kan ofte se ting der de voksne bare ser tynn luft. Vi skjønner at jentene har sett skyggen av oss, men trykker på usynlighetsknappen så fort vi kan slik at Tidsmaskinen glir inn i omgivelsene, som en kameleon. Vi tar et snapshot av jentene, og de stirrer forundret inn i den usynlige kameralinsen. Kanskje ser de oss fremdeles?

Så begynner plutselig introen til barne- tv, og Mie og Kine har glemt hva de akkurat har sett. Nå sitter de med blikket fiksert på tv- skjermen, spente på hva barne-tv har å by på i dag. Hallodamen forteller at vi skal få et gjensyn med en populær serie fra 1985, og at vi i kveld skal få se den aller første episoden.

Vi som sitter i Tidsmaskinen nikker gjenkjennende i det kjenningsmellodien til Portveien 2 triller ut av høyttalerne. Og imens Mie og Kine sitter trollbundet i sakkosekken, lener vi oss tilbake og blir med Jarl Goli på jakt etter det lille, røde huset med den gule, hemmelige giraffen, den hvitmalte porten og de store frukttrærne:



Hvis dere vil se hele episoden, kan dere besøke Nrks nettsider her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...