mandag 9. april 2012

Kronespill

Vi har peilet tidsmaskinen inn på året 1995, og har landet på en av disse skjeldne dagene hvor hele femteklasse har tatt bybuss fire over kommunegrensa for å ha svømming i Ankerskogen svømmehall. Nå står vi i kafeteriaen med svømmetøyet i en bag over skulderen, vått hår som lukter klor, og skrukkehud på fingrene, og ser på at Thorbjørn spiller kronespill.
Kronespillet har en slags aura av spenning rundt seg, særlig for oss med ukelønn på ca ti kroner. Her har man muligheten til å satse én krone og vinne sju! Hvis man er riktig heldig kan man altså øke ukelønna fra ti til søtti kroner. Jeg mener, teoretisk sett. Denne lille trekassen lover rikdom, og jeg kjenner det langt nedi magen. Thorbjørn setter ei krone i myntinnkastet, trekker pekefingeren fra og gir den lille sølvringen et nøye overveid knips. Krona spretter inn i kassen, seiler over de fire første lukene og går rett hjem i den midterste: yess!! Thorbjørn jubler og sanker inn sju blanke enkroninger. 

Det første kronespillet kom til Norge i 1937, men det skal sakte men sikkert tas ned fra veggene når staten bestemmer seg for å innføre nye kronestykker med hull i i 1997. Spillautomater med blinkende lys og bilder av kirsebær, jokere og bjeller skal ta over, med større gevinster og mer fart og spenning. Snart skal kronespillet bare finnes hjemme hos spesielt interesserte, og vi som husker hvor magiske disse trekassene var, skal velte oss i nostalgi når kronespillet lanseres i digital versjon på internett. Magisk!4 kommentarer:

 1. morro med alle de "ekte" spilleautomatene.

  De nye fra Norsk Tipping er ultra kjedelige.

  SvarSlett
 2. Først må jeg si det er godt tidsmaskinen din har landet igjen. Dette er gøy!
  Denne kroneautomaten er et virkelig godt minne fra min barndom og ungdomstid. Jeg har alltid synes det har vært moro å spille på dem, men det beste minnet er hvor morsomt moren min synes det var! Hun var ingen stor spiller, og tippet ikke eller noe sånt. Men disse kroneautomatene fikk fram et herlig smil hos henne, og hun koste seg skikkelig i noen minutter når en slik dukket opp.
  Takk for linken til den digitale.

  SvarSlett
 3. Kronespillet i Anker'n! Gode minner :) Og ikke minst valgets kval: skulle man satse kronestykket fra skapet, eller kjøre det safe med å kjøpe en kjempeklump i kafeteriaen.

  Takk for en fin blogg, hilsen en utflytta stangesokning. :)

  SvarSlett
 4. Kronespillet i Anker'n! Gode minner :) Og ikke minst valgets kval: skulle man satse kronestykket fra skapet, eller kjøre det safe med å kjøpe en kjempeklump i kafeteriaen.

  Takk for en fin blogg, hilsen en utflytta stangesokning. :)

  SvarSlett

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...