lørdag 17. september 2011

Svensk hip hop

Vi har landet i 1999, jeg har bukse med skjørt, skatesko, singlett med hettegenser over, og skaut.  Jeg er midt i ungdomstiden min, og så langt har den vært en reise inn i en futuristisk verden, med nye duppedingser som internett, chat, epost, mobiltelfoner og sms. 

Nå har sommeren akkurat takket for seg, og jeg har begynt i tiendeklasse. Det som gjelder for tiden, er hiphop. Svensk sådan. Nalina og jeg har oppdaget en hel verden av svensk hiphop de siste månedene, vi har faktisk vært i Stockholm på ferie og hørt på Petter på discmanen i bilen hele veien. Du vet att jag gråter. Say no more.

Petters første album, Mitt Sjätte Sinne, kan vi utenat. Vi kjøper cd etter cd denne sommeren og høsten, og blir kjent med Ken, Ayo, The Latin Kings og norske Tommy Tee på løpende bånd. Crossing borders er en av låtene som ligger på hitlistene dette året:


Hele denne høsten og ut i det nye årtusenet surrer svenskenes rapkonger som bakgrunnsmusikk til livet mitt. Mens jeg har mine første msn-samtaler, surrer Ayo på discmanen, når jeg får min første sommerjobb og står lange dager i oppvasken med saus opp til albuene, er det med Ken på øret. Eld och djupa vatten er en stor favoritt:


Ti- tolv år frem i tid skal jeg oppdage en video av Erlend & Steinjo på youtube, Inte bränn dina händer. Da skal det bli helt hysterisk morsomt å se hvor bra den illustrerer svensk hiphop fra årtusenskiftet. Var har det blivit av den gamla hundrelappen?

6 kommentarer:

 1. Denne mimringen din er artig! Jeg er jo eldre enn deg, men husker jo mye av det du beskriver allikevel. Jammen går årene fort.

  SvarSlett
 2. 1999 var et bra Hip Hop år.
  Multicyde - Not for the dough, TQ - Westside og Eminem - My name is, var jo store det året.
  Selv hørte jeg mer på Alice Dj, Eiffel 65, La Cream, Reset, Sash og Vengaboys på den tiden.
  Ellers er jeg kjempefan av Erlend og Steinjo og har Slå på ring CDen i samlingen min.
  Den gamle hundrelappen forsvant forresten i 1997 og var gyldig i banken frem til høsten 2008. :-)

  SvarSlett
 3. Så koselig du titta innom meg da! :) Ja man finner helt sikkert mange skatter på loppemarked, og ser jeg noe artig så kommer jeg nok til å kjøpe. Men problemet er at man er matnerd og boknerd i tillegg, så det er så altfor mange fristelser på slike steder ;)

  Skal nok følge med på dere nostaligblogger litt innimellom og se om jeg finner noen bortgjemte minner.

  SvarSlett
 4. Jeg sier som Nalina; Epic!

  SvarSlett
 5. Hahaha ... 1999 ja! Da daffet jeg ogås rundt i sæggebuksene mine og dro bestevenninnen min med på Petter konsert på Kvarteret i Bergen. Vi var frelst ;)

  SvarSlett

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...