fredag 10. juni 2011

Allsang i bilen

Det er tidlig på nittitallet, og familien har nylig økt fra fem til seks. Vi har flyttet inn i et større hus for å få plass til alle sammen, og fyller nesten hele langbordet når vi spiser middag. Vi fire barna kjenner ikke til noen annen hverdag, og synes det er helt normalt å være mange, alltid. Vi tar med oss venner hjem fra skolen og barnehagen og bidrar til at hjemmet vårt blir kjent i nabolaget som "huset med de mange barna i".

Siden vi er så mange at vi ikke får plass i en vanlig personbil, har mamma og pappa kjøpt en Toyota, modell F. Den har skyvedør og rommer med litt godvilje fire barn (under tolv år) i baksetet, med ekstra sele. Pappa har skjært til en skumgummimadrass og lagt i setet sånn at det er behagelig å sitte der. I tillegg har vi et megastort bagasjerom til alt vi må ha med når vi skal på tur, og selvsagt har vi også kassettspiller og radio. Hva mer trenger man? Toyotaen legger selve grunnlaget for barneflokkens ubegrensede entusiasme for bilturer: selv tjue år senere elsker vi alle fire å kjøre bil.

Vi hører på mye forskjellig i bilen, både barnemusikk og pappamusikk. Når pappa får velge blir det mixed tape, og sangene han spiller skal komme til å vekke gode barndomsminner i flere tiår fremover. Vi kan for eksempel alle denne sangen utenat, på norwenglish:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...