lørdag 2. april 2011

Lørdagsgjesten: May-Britt


Fra spøk til alvor, nå er det april, og vi kan begynne å synge "kom mai du skjønne milde" og glede oss til hvitveis og blåveis og hipp, hipp, hurra. Derfor passer det så godt at vi har tatt på oss finstasen og reist tilbake til 1985 i dag. Vi lander nemlig på selveste 17. mai, på en barneskole på Hamar. Det kryr av pyntede barn og voksne over alt, og ute på plassen er det gjort i stand til dagens høydepunkt: sekkeløp!

Blant de som skal delta er vesle May-Britt snart 4 år, og hun er klar som et egg. Hun har allerede hoppet i striesekken, og nå venter hun bare på startskuddet. Vi stopper tiden et øyeblikk for å ta inn over oss det vi ser: en supertrendy 4åring med fluffy åttitalls-sveis, kort på toppen og langt i nakken. May-Britt er helt rå, og ikke tale om at hun skal gå i kjole! Nei, denne fireåringen har pyntet seg i bukse og jakke, det er jo mye mer praktisk når man skal trekke tau og løpe potetløp som i dag. Dessuten er kjole teit uansett.

Pappa'n til May-Britt er fotograf, og nå kneler han foran datteren i striesekken for å forevige dette øyeblikket i sort-hvitt. Vi starter tiden igjen akkurat i det startskuddet går, og May-Britt hopper avgårde i vill fart over plassen mot målstreken. Så suser tiden avgårde, og tilbake i 2011 har May-Britt glemt om hun kom på sisteplass eller hvordan det egentlig gikk, alt hun husker er at hun hadde det rasende festlig der på sekkeløpbana.

3 kommentarer:

  1. haha, ja den sveisen der var klassisk :)
    Takk for artig innlegg :)

    SvarSlett
  2. Du hakke forandra deg så mye, asså!

    SvarSlett

✎ Takk for at du skriver i Tidsmaskinens gjestebok!❀

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...